Door vrienden

Wij zijn drie Bourgondiërs die elkaar ontmoet hebben bij een kookclub waarbij het koken van originele recepten centraal stond. Deze passie voor “nieuwe” smaken hebben we vervolgens vertaald naar het brouwen van speciaal bieren met een “verassend” karakter. Onze namen (vlnr); Walter vd Ven, Joop Strijbosch en Leon Kuijpers

Naarmate we meer brouwsels maakten,  en onze expertise groeide, werden we steeds enthousiaster over het eindresultaat. Een plan werd gemaakt voor verdere ontwikkeling van de brouwerij. Met de realisatie van het brouwlab en de oprichting van Stichting Brouwerij Willem Zuyd hebben wij een nieuw “hoogtepunt” bereikt.

 

 

Willem Zuyd: new kid on the block.

Genieten daar gaat het ons om! Na het brouwen gaan we op zoek naar bier/spijs combinaties (food pairing) met als doel het creëren van een optimale smaakbeleving.

 

 

In samenwerking met regionale specialisten (chocoladecacaofabriek, slagerij Ad Wilde, groente en fruit van de Kerkhof en het Kranenbroeks Kaasboerderijke) proberen we producten samen te stellen die elkaar versterken. Onze geschenkverpakkingen maakt de beleving vervolgens compleet.